Îngrijirea produselor din lemn si garantiile oferite

Garantia parchetului este valabila atunci cand sunt respectate instructiunile de la instalare si intretinere aflate in pachetul de livrare a parchetului (adezivi, poduse de instalare si intretinere) cat si pe site-ul www.valservparchet.ro.
In cazul in care aveti neclaritati va rugam sa ne contactai pe adresa: office@valservparchet.ro

Garantia incepe din ziua in care s-a livrat marfa catre client (parchet lemn sau alte produse) si s-a intocmit factura fiscala / s-a incheiat procesul verbal de receptie

GARANŢIE PENTRU PARCHETUL SAU PARDOSEALA COMERCIALIZATA:

 • Garantia este valabila numai pentru utilizatorul final care a cumparat parchetul, pardoseala la început şi numai în cazul în care parchetul sau pardoseala nu au fost mutate in alta locatie decat unde a fost instalata pardoseala pentru prima data.
 • Garanţia Limitată nu poate fi instrainata altor parti fara acordul vanzatorului.
 • Garanţia începe să fie valabila de la data cumpărării produsului.
 • Pardoseala sau Parchetul trebuie să fie instalat în deplină conformitate cu instrucţiunile vanzatorului si producatorului pardoseli, toate măsurile de precauţie şi procedurile de întreţinere trebuie să fie urmate.
 • Utilizarea sau intretinerea necorespunzatoare atrage anularea garantiei.
 • In vedera garantiei este importanta instalarea parchetului in mod corespunzator utilizand materiale conforme si personal calificat.
 • Condiţiile de mediu din incapere trebuie sa fie conforme cu instrucţiunile de instalare si intretinere ale producătorului / vanzatorului.

GARANTIE DE STABILITATE A PARCHETULUI:

Conditiile normale si permanente sunt: umiditate in aer între 45% şi 60%, temperatura ambientala controlata si permanenta intre 18-22 grade Celsius. Dacă este necesar, se utilizeaza: umidificator / dezumidificator (în funcţie de condiţiile climatice). Evitaţi extreme de căldură, uscăciune sau umezeală în scopul de a preveni daunele! Reţineţi că această Garanţia este valabilă numai pentru parchet incalzire pardoseala, care este pe baza de apa. In cazul in care este montat peste incalzire in pardosea electrica nu se ofera garantie de exploatare. Asiguraţi-vă că temperatura maxima la suprafaţa sapei nu depăşeşte 26 ° C (± 83 ° F) in cel mai subtire punct al sapei şi asiguraţi-vă că urmaţi toate instrucţiunile de instalare, precauţii şi proceduri de întreţinere .

ECOPARCHET SIB SRL ofera o garantie de 3 de ani, pentru parchet lemn stratificat sau masiv gata finisat, pentru utilizatorul final si original al pardoseli, pt. toate suprafeţele gata finisate cu lac sau ulei, începând de la data achiziţionării şi utilizate numai în zonele rezidenţiale cu condiţii normale de exploatare ca cele descrise anterior. Utilizarea altor produse de îngrijire şi produse de întreţinere decât cele recomandate de ECOPARCHET SIB SRL. poate cauza daune parchetului şi limita garanţia. Modificări de luciu de suprfata aparute in timp sunt normale şi nu pot fi reclamate.

GARANTIE, EXCLUDERI:

Garanţia ECOPARCHET SIB SRL nu acoperă( nu este valabila in urmatoarele cazuri ) şi exclude în mod specific următoarele:

 1. Variaţiile în calitatea produselor şi defecte sub 5% acceptat standardul industriei pardoselilor din lemn.
 2. Daunele provocate de transport necorespunzător dupa expedierea din Depozit, manipularea, depozitarea, greşeli sau eroare de instalare şi utilizare(ingrijire) sau materiale de instalare necorespunzatoare .
 3. Montarea nu este facuta conform procedurilor si nu au fost folosite elementele auxiliare aprobate, mentionate in specificatiile de Instalare si Intretinere
 4. Suprafata de montare neadecvata, sapa denivelata, produs prost folosit sub parchet. Va rugam consultati instructuinile din Instalare si Intretinere
 5. Alegerea inadecvata a produselor pentru conditiile de utilizare a parchetului. Va rugam consultati instructiunile de Instalare si Intretinere.
 6. Intretinere necorepunzatoare si folosirea produselor neaprobate. Va rugam consultati instructiunile de Instalare si Intretinere.
 7. Modificari sau reparatii neaprobate, nerecomandate in specificatiile de Instalare si Intretinere si neautorizate de producator.
 8. Conditii de mediu extreme, se are in vederea expunerea la temperature prea mari, umiditate sau uscaciune. (mai mare de 65%, mai mici de 35% R.H)
 9. Accidente, abuzuri, cazuri de forta majora, daune produse de mobilier greu sau de alte echipamente neprotejate suficient, daune cauzate de impact, zgaraieturi sau cicatrici de la obiecte ascutite, taieturi, tocituri, neglijenta, arsuri, apa, eroziuni,urme lasate de tocuri ascutite, de animale de companie, pietre, nisip sau alte materiale abrazive. Zgârieturi sau daune cauzate de neglijenţă, accidente, nisip, pietris, apă, eroziune, insecte, pantofi cu toc, corpuri de mobila, jucarii etc. Prejudiciile cauzate prin faptul că clientul nu a urmat instrucţiunile vanzatorului, măsuri de precauţie, recomandări şi procedurile de întreţinere corespunzatoare.
 10. Modificări necorespunzătoare a produsului fabricat original care nu sunt autorizate de producator/vanzator prin instrucţiuni scrise.
 11. Orice deteriorare normal din cauza uzurii şi / sau expunerile, inclusiv din cauza decolorari la lumina soarelui sau artificiale expuneri de lumină sau variaţii de culoare a produsului original care rezultă din variaţia în culoare absorbită de material în timpul de fabricaţie. Variaţiile în fibra şi în densitatea lemnului pot afecta coloratia lemnului şi poate duce la diferenţe de culoare. Acesta nu este un defect al produsului.
 12. Orice utilizare a parchetului, pardoseli , altele decât scopul său propus pentru utilizare, de exemplu pentru sau în instalaţii de exploatare în scopuri comerciale neaprobate sau în spaţii deţinute pentru închiriere si neangrijite

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE SI DE INTRETINERE PENTRU PARDOSELILE DE LEMN FINISATE CU TRATAMENT DE LAC

Pentru o intretinere optima, aceasta cere anumite precautii:

 1. Pastrati in incapere o temperatura de + 15 ℃ / + 20 ℃, niciodata mai scazuta de +10 ℃.
 2. Umiditatea relativa a aerului sa fie in mod normal cuprinsa intre 45% si 65%. O umiditate mai ridicata face ca lemnul sa se dilate; o umiditate mai scazuta il face sa se stranga si sa se fisureze. Iarna este de recomandat sa se verifice umiditatea mediului si  daca este necesar, sa se foloseasca umidificatoare de aer.
 3. Evitati sa concentrati pe portiuni mici ale pardoselii obiecte grele.
 4. In perioada imediat urmatoare instalarii, nu acoperiti cu covoare sau altceva, in scopul de a evita nearmonizari din cauza lipsei de oxidare in contact cu lumina.
 5. In cazul suprafetelor cu sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa fiti atenti la calibrarea instalatiei, prevazand o temperatura maxima a fluidului care incalzeste de aproximativ de + 40 ℃, astfel incat sa nu depaseasca la suprafata pardoselii, temperatura de +26 ℃, tinand cont in continuare de punctele 1 si 2. Eventualele fisuri in pardoseli care apar in timp, sunt datorate exclusiv deshidratarii progresive (uscarii) lemnului, tinut intr-un mediu excesiv de uscat si nu sunt imputabile defectelor de montare sau cu material.
 6. Plasati la intrarea incaperii un stergator care sa fie mentinut curat, pentru a indeparta de pe talpile incaltamintei praful si particulele abrazive, care pot dauna tratamentului de finisaj pentru parchet lacuit. Fiti atenti la eventuale animale domestice.
 7. Nu udati, evitati sa varsati apa.

Pardoseala a primit un tratament superficial protector, care, este bine ingrijit, va mentine caracteristicile sale pentru o perioada lunga de timp, aparand lemnul de uzura si de murdarie si va mentine in timp frumusetea si insusirile lui. Acesta permite sa fie reconditionat dupa multi ani de folosire.

Este preferabil sa :

 • sa indepartati rapid petele de substante colorate, care contin alcool, solventi sau grasimi, tamponand cu detergent cu concentratie neutra.
 • sa indepartati praful cu carpe facute special pentru indepartat praful, cu mop-ul sau cu aspiratorul.
 • sa curatati pardoseala cu carpe bine stoarse, cu apa si detergent neutru, clatind carpa cu apa curata.
 • sa tratati periodic cu produse protectoare auto - lustruire sau re- lustruire, conform instructiunilor producatorului pardoselii sau ai sistemului de finisare folosit.

Periodicitatea cu care se curata si a tratamentului protector depind de intensitatea cu care este folosita pardoseala.

VERIFICAREA MATERIALULUI

Utilizarea sau achizitionarea de catre un cumparator constituie recunoasterea corespondentei materialului, in cazul aparitiei de eventuale defecte in timpul instalarii, cumparatorul trebuie imediat sa suspende montarea, informand furnizorul, cu pedeapsa decaderii din orice drept. Obligatiile furnizorului nu pot sa depaseascsa datoria acestuia de a inlocui materialul recunoscut ca fiind defectuos.

INFORMATII DESPRE SPECIILE LEMNOASE

Pentru ca lemnul este un material natural, din cauza diferentelor cromatice, de textura si de aplicare a tratamentelor in forma artizanala, toate elementele sunt diferite intre ele. Esantioanele sau reproducerea fotografica sunt, din acest motiv , de perceput ca orientative si nu ca obligatorii. Elementele pot fi, la momentul livrarii, diferite de cele din esantioane pentru ca lemnul o data expus la lumina tinde sa se intunece si sa se uniformizeze.

La expunerea la lumina, la specia DOUSSI, pot sa se accentueze diferente cromatice imprevizibile, chiar si marcate printre elementele singulare ale pardoselii, original asemanatoare intre ele, in momentul montarii TEAK-ul prezinta vergeturi si cercuri naturale care cu expunerea la lumina tind sa dispara. Unele specii lemnoase, mai ales DOUSSI, IROKO, MERBAU, PANGA - PANGA, WENGE, pot sa contina formatiuni minerale cu coloratie alb-galbuie. La unele specii lemnoase, in mod particular la FAG si STEJAR , unele elemente pot prezenta striatii mai luminoase numite “oglinzi”. Toate speciile lemnoase utilizate sub trafic normal au o duritate care garanteaza prestatiile cerute. Aceasta cu toate ca pardoseala de lemn se poate lovi prin izbitura sau prin caderea obiectelor, prin aplicarea unor greutati concentrate pe suprafete mici, de tocurile cui, scari de serviciu, etc., cuisoare sau pietricele prezente pe talpile incaltamintei. Tratamentul superficial are ca efect o actiune protectoare dar nu impiedica ce s-a descris mai sus.

MONTAREA / PUNEREA IN FUNCTIUNE

Punerea in functiune trebuie efectuata prin prindere sau prin lipire totala de planul respectiv, pregatit si verificat cu atentie.

INSTRUCTIUNI INAINTE DE MONTARE

Pastrati cutiile cu parchet in medii uscate, curate si protejate.Deschideti pachetele doar in momentul montarii , asigurandu-va ca in incapere temperatura este de cel putin 15℃ si ca umiditatea relativa din aer este cuprinsa intre 45% si 65%.Planul de montaj trebuie sa fie protejat de infiltratii si de formare de condens ; uscat, cu un continut de umiditate cuprins intre limitele prevazute de buna practica; solid; compact; rigid;; plan si curatat fara formatiuni de praf superficial.Pentru montajul pe suprafete cu sistem de incalzire in pardoseala se va tine cont de prescrieriile particulare.Pentru montarea pe suprafete ceramice sau de marmura preexistenta, se efectueaza o pregatire speciala a suprafetelor.Nu montati pe suporti cu resturi de lipici.

INSTRUCTIUNI PENTRU MONTAJ

In timpul montarii amestecati placile din lemn din mai multe pachete.In cazul montarii prin prindere in cuie, pregatiti bine planul respectiv cu podea cu scanduri sau lambriuri de lemn.In cazul montarii prin lipire, folositi adezivi potriviti referitor la format, la specia lemnoasa si la planul de montare.Aplicati adezivul cu o spatula dintata pe toata suprafata planului de montaj, urmand instructiunile producatorului. Evitati sa atingeti cu adeziv pe margini.De la perete lasati o portiune de cel putin 0,5 cm pentru a permite miscarile naturale ale lemnului.

MODALITATE DE ELIMINARE

Pierderile de marfa, ambalajele, rezidurile si pardoseala ramasa nu trebuie aruncate in mediul inconjurator, ci predate sistemelor publice de colectare a deseurilor, in conformitate cu prevederile normative in vigoare.

TRATAMENT PENTRU FINISAJ SI INTRETINERE

Tratamentul pentru finisaj cu lacuri pe baza de apa, cu ulei, cu ceara etc. Se va efectua ulterior montajului de catre beneficiar. In functie de finisaje va depinde si intretinerea necesara. Instructiunile relative si indicatiile pentru produsele recomandate vor fi furnizate de parchetar pe baza informatiilor primite de la fabricantii produselor utilizate.

INSTRUCTIUNI PENTRU FOLOSIRE

Lemnul este un material natural si viu, din acest motiv acesta tinde sa se aclimatizeze la diversele conditii de mediu suferind deformatii daca acestea sunt artificiale sau extreme. Pardoseala de lemn (parchet lemn stratificat), daca este intretinuta bine si se respecta caracteristicile ei, va stii sa va recompenseze cu o ambianta calda, confortabila si eleganta.Aceasta este foarte durabila si permite sa fie reconditionata usor, dupa multi ani de utilizare.

Pentru o intretinere optima, aceasta cere anumite precautii:

 1. Pastrati in incapere o temperatura de +15℃ / +20℃, niciodata mai scazuta de +10℃.
 2. Umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie in mod normal cuprinsa intre 45% si 60%. O umiditate mai ridicata face ca lemnul sa se dilate;o umiditate mai scazuta il face sa se stranga si sa se fisureze.Iarna este de indicat sa se verifice umiditatea mediului si daca aceasta este pentru timp indelungat prea uscata, sa se instaleze umidificatoare de aer.
 3. Evitati sa concentrati pe portiuni mici ale pardoselii obiecte grele.
 4. In perioada imediat urmatoare instalarii,nu acoperiti cu covor sau alceva, in scopul de a evita nearmonizari din cauza lipsei de oxidare in contact cu lumina.
 5. In cazul suprafetelor cu sistem de incalzire in pardoseala trebuie sa fiti atenti la calibrarea instalatiei, prevazand o temperatura maxima a fluidului care incalzeste de aproximativ +40℃, astfel incat sa nu depaseasca la suprafata pardoselii, temperatura de +28℃, tinand cont in continuare de punctele 1 si 2. Eventualele fisuri ale pardoselii care apar in timp, sunt datorate exclusiv deshidratarii progresive (uscarii) lemnului si nu sunt imputabile defectelor de montare sau de material.
 6. Plasati la intrarea incaperii un stergator care sa fie mentinut curat, pentru a indeparta de pe talpile incaltamintei praful si particulele abrazive, care pot dauna tratamentului de finisaj.Fiti atenti la eventualele animale domestice.
 7. Nu udati, evitati sa varsati apa.

INSTRUCTIUNI PENTRU CURATENIE

Tratamentul de finisaj cu vopsea, ulei, ceara, etc,daca este bine intretinut, va conserva proprietatile sale pentru o perioada lunga de timp, aparand lemnul de uzura si de murdarie si va mentine de-a lungul timpului caracteristicile si frumusetea lui.

Este de sfatuit sa:

 • in mod obisnuit sa indepartati praful cu carpe destinate special indepartarii prafului, cu mopul sau cu aspiratorul.
 • de obicei sa curatati pardoseala cu carpe umede si bine stoarse, cu apa si detergent neutru. Nu udati.Nu folositi detergenti agresivi, alcool, amoniac sau solventi care pot dauna tratamentului de finisaj.

N.B. Toate produsele pentru curatenie si pentru intretinere trebuie folosite conform instructiuniilor producatorului.

Lemnul este produs natural si din aceasta cauza este imposibil sa gasesti elemente perfect egale intre ele si deci, prin urmare identice esantioanelor vazute in momentul achizitionarii.

Cu timpul lemnul sufera modificari de culoare datorate oxidarii sale.